24 Nisan 2012 Salı

Aliye Mutlu Hayatı Hakkında (Biyografisi)



Bulgaristan doğumlu Aliye Mutlu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan bölümü mezuniyetinin ardından İngiltere’de müzik yolculuğuna devam etti.Yurtdışında pop müzik vokal etkinlikleri, yorum ve repertuvar üzerine çeşitli çalışmalar yaptı. Türkiye’ye döndüğünde bir şiir albümünde 2 şarkı seslendirdi. “Ne de olsa çocuk”isimli uzun metrajlı sinema filminde oynadı ve aynı zamanda filmin müziklerini seslendirdi. 2004’te Halıcı midi yarışmasında seslendirdiği “Zümrüt” adlı beste ile 2.oldu. Galatasaray İTM okulunda özel dersler verdi. 5 kadından oluşan ‘’BandAliye’’ isimli grubu kurdu ve özel davetlerde solist olarak sahneye çıktı. Ahmet Ümit’in “Aşk Köpekliktir’’ Müzikali’nde oynadı ve ardından Almanya’ya gitti. Hip-pop çalışmalarında bulundu. Döndüğünde “Hayatım Sana Feda” isimli dizide rol aldı.

Aliye Mutlu 2007’de gösterime giren ve başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Şener Şen ve Aslı Tandoğan’ın oynadığı ve müziğini Walken Beladi’nin yaptığı Ömer Vargı filmi “Kabadayı”nın solo şarkılarını seslendirdi.

Halen İmaj Stüdyolarında , Disney Channel Türkiye, sinema ve dvd olarak yayınlanan Walt Disney filmleri ve çizgi filmlerin şarkılarını seslendirmekte ve dublaj yapmaktadır.
Müziklerini Kıraç’ın yaptığı “Karadağlar” ve “Aşk ve Ceza” adlı dizilerde “Gözün Arkada Kalması”, “Canım Yanıyor”, “Ayrılalım” ve “Gül Hayat” adlı şarkıları seslendirdi. 2011 Yılında Albüm hazırlığı devam ederken çıkan ve sözü&müziği kendine ait olan “AŞK KOKUSU” şarkısıyla ve Hakan Yonat tarafından çekilen klibi ile müzik severlerle digital ortamdan buluştu.

Ve müzikle dolu hayatında kurduğu düş gerçek oldu…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder